Desert tort cu afine si bezea de lamaie

de CameliaR in Torturi, 31 Dec 2018 | 5266 vizualizari

 

Am ajuns si in ultima zi din anul 2018. Pentru Revelion dar si pentru ziua mea am ales sa pregatesc acest tort delicios. Are un blat pufos cu afine si o bezea delicioasa de lamaie. Am gasit reteta pe youtube (Home Cooking). Te-ai gândit unde petreci Revelionul? Să nu uiți să iei cu ține: voia bună, dragostea și veselia de altădată! La multi ani! Ps: O sa revin si cu sectiunea tortului. 

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 170 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la 2 lamai
  • 30 ml suc de lamaie
  • 280 g faina
  • 8 g praf de copt
  • 3 g sare
  • 160 ml lapte batut
  • 200 g afine proaspete
  • 5 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • BEZEA DE LAMAIE SI UNT
  • 5 albusuri de ou
  • 250 g zahar
  • 340 g unt moale
  • coaja de la 2 lamai
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • DECOR
  • frisca
  • afine
  • feliute de lamaie
  • ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu afine si bezea de lamaie:

Blat

Punem untul intr-un bol. Adaugam zaharul si coaja rasa de la 2 lamai. Mixam pana la omogenizare. Adaugam treptat cele 3 oua. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam o lingurita esenta de vanilie si sucul de lamaie. Mixam. Intr-un bol punem faina, praful de copt si sare. Amestecam cu o lingura.Incorporam treptat faina in crema de unt. Alternam faina cu laptele batut. Punem intr-un bol afinele.Punem peste ele uleiul, le amestecam si apoi adaugam faina. Le amestecam usor cu o spatula. Le adaugam peste crema de unt si amestecam usor.  Impartim compozitia in 3 tavi de 18 cm. Le coacem timp de 30-35 de minute la 180 grade C. 

Bezea de lamaie si unt

Punem intr-un bol albusurile. Adaugam zaharul si un praf de sare. Punem bolul la bain-marie. Amestecam continuu cu un tel timp de 5 minute. Luam bolul de pe foc si punem compozitia intr-un alt bol. Mixam la viteza mare timp de 10 minute pana arata ca o bezea. Adaugam treptat untul taiat cubulete. Mixam la viteza mica. Adaugam sucul de lamaie si coaja de la 2 lamai. Amestecam.

Asamblare 

Chiar daca crema este moale atunci cand il asamblati, peste noapte se  intareste bine de tot. Taiem suprafata blaturilor pe o suprafata dreapta. Punem primul blat pe un platou. Adaugam bezea de lamaie. Adaugam cel de-al doilea blat. Punem doua linguri din crema de bezea. Adaugam cel de-al treilea blat. Punem 2 linguri de crema de bezea. Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema de bezea sau frisca. Puteti sa il decorati cum doriti. Eu l-am imbracat in frisca si l-am ornat cu afine, ciocolata alba, si feliute de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu afine si bezea de lamaie" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort "80 ++"